Kisah Kerana Cintanya kepada Coklat (3 Gambar)

Choc Star merupakan milik Petra Barran, orang yang sangat luar biasa dengan minatnya. Beliau mempunyai sebuah choc-mobile (kenderaan menjual coklat bergerak) yang hanya satu-satunya beroperasi di Britain.

Kenderaan beliau asalnya sebuah van aiskrim yang kemudiannya beliau ubah menjadi sebuah penyedia coklat. Choc Star mengembara dari pasar ke festival, juga ke parti-parti bagi memenuhi undangan pelanggan-pelanggannya.

Bagaimana Petra mendapat idea ini? Mari baca bersama-sama :

 

“Tiga perkara utama dalam hidup saya adalah mengembara, menemui individu baru, dan makanan. Saya mencari-cari seumur hidup saya, satu kaedah supaya saya mampu bangun setiap hari dan menyara hidup dengan memenuhi ketiga-tiga kecintaan saya ini.

Bukan sahaja menyara hidup, bahkan benar-benar hidup kerana dapat bersama tiga perkara yang saya cukup suka ini.

Saya sudah mencuba begitu banyak benda, sewaktu saya tamat universiti, saya terfikir mahu menjadi casting director. Jadi, saya bekerja dengan beberapa orang casting director di London. Saya mencari pelakon yang sesuai untuk iklan TV mahupun video lagu.

Saya sukakan kerja itu, tetapi saya masih ada rasa kurang senang. Apa yang saya mahu adalah keluar mengembara melihat alam. Maka apa yang saya buat seterusnya adalah bekerja di laut.

Saya bekerja di atas kapal-kapal layar yang luar biasa mewah di s